O nama

 

Povijest
Priča o NEW BALANCU počinje u Bostonu, Massachusetts.
33-godišnji engleski emigrant William J. Riley počinje se baviti izradom uložaka za obuću i obuće koja je olakšavala bol u stopalima ljudima koji su patili od takvih bolova.
Osnivač kompanije Riley firmu je nazvao NEW BALANCE nakon što je u svome dvorištu promatrao kokoši kako savršeno balansiraju na svojim nogama sa tri kandže... 1976. godine modeli New Balance 320 i 305 dobivaju nagradu za «najbolje tenisice za trčanje», i sa trendom «joggiranja» koji je uzimao maha, odjednom su svi željeli NB i prodaja je strahovito rasla.
U sljedećih nekoliko godina potražnja raste, a u NB dizajniraju i izrađuju prvu tenisicu za trčanje za žene, i isto tako počinju se baviti izradom cijele linije odjeće.

Proizvodnja raste, i kompanija prelazi u istraživanje europskog tržišta, i uskoro otvara trgovinu u Londonu i tvornicu za izradu u Irskoj.
Politika reklamiranja NEW BALANCE-a nije uključivala «slavne»osobe, nego su se bazirali na promocije svoga proizvoda. 2006. kompanija nastavlja u širenju na nova tržišta i u svome stilu dizajniranja i izrađivanja vrhunske obuće i odjeće specijalizirane za zahtjeve sportaša, svome jedinstvenome stilu i filozofiji profesionalnog pristupa.

Naša misija nikada nije bila da budemo najveći, naša misija je da budemo najbolji, i to se neće promijeniti kako ulazimo u drugo stoljeće postojanja.

Poduzeće URBAN SPORT d.o.o generalni je zastupnik za Republiku Hrvatsku, Sloveniju i Bosnu i Hercegovinu od 2004. godine.

Od 2009. godine generalni smo sponzori NEW BALANCE cestovnog i planinskog kupa u organizaciji Hrvatske udruge za cestovno i planinsko trčanje - HUCIPT.

 

 
 
 

Urban sport d.o.o.

Ivana Keleka 85, 10360 ZAGREB-SESVETE

Tel: +385 1 48 24 232

Fax: +385 1 48 20 032

E-mail: newbalance@newbalance.hr